امروزه بر اساس مدیریت هزینه های جاری در محیطهای باز و سربسته و بنگاه ها و کارخانجات و همچنین راندمان بالای بازده روشنایی , لامپهای ال ای دی مورد مصرف همگان قرار گرفته است.
در گذشته بعد از اینکه در سال 1802 که شیمدان بریتانیایی بنام همفری دیوی که کاشف عناصر پتاسیم و کلسیم بود اولین چراغ الکتریکی را اختراع کرد این اختراع اولین قدم برای تولید نور بود
در دهه ها بعد دانشمندان دیگری با تلاش و ازمون و خطا در سال 1880 موفق به تولید لامپ رشته ایی شدند ادیسون تحقیقاتی بسیار جدی از سال 1878 در خصوص تولید لامپ حبابی با نور مناسب و عمر قابل قبول با نام “بهبود در روند چراغهای برقی” آغاز کرده بود ولی نتایج آزمایشاتش دائما به بن بست میخورد که میگفت من در طی این سالها شکست نخوردم فقط ده هزار راه پیدا کردم که به موفقیت نمیرسند .
بعد از مدتی به یافته جدیدی مبنی بر تولید رشته بامبو کربنی تونست لامپی بسازه با عمری حدود 1200 ساعت و روشنایی مطبوع. نهایتا در سال 1880 اون کارخانه الکتریکی ادیسون رو با نام خودش افتتاح کرد و تولید انبوه چراغ رشته ای آغاز شد.
سال1938 مورد استفاده عموم قرار میگرفت که معایب این نوع لامپها مصرف زیاد و عمرکم و حرارت زیاد بود.
در سال 1938 پیشرفت ها منجر به تولید لامپهای کم مصرف شد که به دلیل استقبال دولتها و همچنی کاهش گرما و عمر موثر توسط سرمایه گذاری کمپانی جنرال الکتریک به تولید انبوه رسید.
از مزایای این لامپ فشرده و درون محور بودن سیستم استارتر و کاهش انتشار گازهای گل خانه ای تا 2000 برابر شد
در سال 1962 لامپهای ال ای دی اختراع و در سال 1990 لامپهای اس ام دی بوجود امد